KLG Europe
Nederlands
 • select your language
  Nederlands
 • English
Nederlands
nswlbanner1024x512.jpg

New Silk Way Logistics (NSWL)

De eersteklas (temperatuur gecontroleerd) door-to-door intermodale spoor- en logistieke oplossing van en naar China

De eersteklas door-to-door intermodale spoor- en logistieke oplossing van en naar China

Ook temperatuur gecontroleerd

Contact

NSWL is een joint venture (geïnitieerd vanuit KLG Europe) van twee toonaangevende logistieke partijen in Europa. Een volledige door-to-door trein services welke door KLG Europe wordt aangeboden onder de noemer NSWL. Het is een eersteklas door-to-door intermodale spoor- en logistieke oplossing tussen China en Europa en visa versa. Totale ontzorging van de klant, betrouwbaarheid en kennis en kunde staan hierbij centraal. Vier jaar na de oprichting van NSWL zijn we uitgegroeid tot marktleider in temperatuur gecontroleerd door-to-door transport per spoor van en naar China. Transport per spoor is de modaliteit van de toekomst en steeds meer bedrijven zien de voordelen van deze duurzame, betrouwbare en veilige oplossing.

Eén van de voordelen om per spoor van China naar Europa te gaan is kostenbesparing in kapitaalkosten door de kortere transittijden in vergelijking met zeevracht.

Continue ontwikkelingen en implementaties van verbeteringen en vernieuwingen staan centraal om volledig in de behoefte van onze klant te voorzien. Naast deze unieke services bieden we ook de mogelijkheid van LCL-transport (less than container load) aan. Wij zijn de partner voor een duurzame, betrouwbare en veilige intermodale oplossing (van deur-tot-deur).

Materieel
Voor intercontinentaal spoorvervoer kan elke maat container worden ingezet. Volledige ontzorging van spoorvervoer begint bij de container. NSWL beschikt over eigen containers, maar het is ook mogelijk om met uw eigen container(s) of containers welke eigendom zijn van de verzender het vervoer via spoor te doen. 

De containeroplossing welke perfect aansluit bij uw behoefte en die door NSWL wordt geleverd, wordt altijd volledig geïnspecteerd. Geheel volgens de juiste certificeringen en geldende voorschriften, wat afhankelijk is van de te laden goederen.

NSWL beschikt over een eigen vloot van circa 150 geconditioneerde, gemodificeerde containers welke totaal zijn aangepast aan de omstandigheden die er zijn tijdens het vervoer via  de Nieuwe Zijderoute. Deze kennis zorgt voor continuïteit maar de betrouwbaarheid kunnen we leveren door goed materieel en de service van KLG Europe.

Door samenwerking met onze partner Unit45 is het mogelijk om naast de standaard containers ook andere oplossingen aan te bieden. Zoals onder andere containers voor het transport van bederfelijke waren, automotive, machines, finished goods, etc.

Standaard containers:

 • 20 ft standaard container
 • 20 ft high cube container
 • 40 ft standaard container
 • 40 ft high cube container
 • 45 ft high cube container
 • 45 ft high cube pallet wide container


Temperatuur gecontroleerde containers:

 • 40 ft reefer/ temperatuur gecontroleerde container
 • 40 ft high cube reefer/ temperatuur gecontroleerde container
 • 45 ft high cube reefer/ temperatuur gecontroleerde container


De koelcontainers zijn optimaal ontwikkeld met het oog op verduurzaming. De container verbruiken fossielvrije brandstof, iets dat voorheen niet mogelijk was omdat dit soort brandstof kleverig van aard is. Daarnaast worden brandstoffen tijdens het transport via de Nieuwe Zijderoute veelal blootgesteld aan extreme temperaturen (-40 tot +40 graden Celsius).  

Monitoring (24/7)
KLG hecht veel waarde aan controle en transparantie. Vandaar dat we met NSWL bewust hebben gekozen om de transporten zelf onder controle te hebben en hiermee het servicelevel optimaal te houden. NSWL kan door middel van haar 24/7 control tower en real time monitoring van haar containers deze transparantie bieden.

Kwaliteit en vertrouwen
Door de unieke combinatie van goed materieel en de kennis en kunde van KLG Europe bieden we een volledige ontzorging van het door-to-door vervoer per spoor aan onder de naam van NSWL. Een eigen vloot die ervoor zorgt dat de kwaliteit van de ladingen gewaarborgd blijft is de filosofie. In combinatie met de kernwaarden van KLG Europe zorgt dit voor deze unieke ervaring. KLG is de logistieke partner welke meebeweegt met de behoefte van de klanten, met de toekomst en oog heeft voor duurzaamheid en innovatie. 

Geschiedenis
New Silk Way Logistics is een samenwerking tussen twee logistieke bedrijven, waaronder KLG Europe. Samen staken we in 2016 de koppen bij elkaar. Ons motto hierin was: “Wie kan delen, kan vermenigvuldigen".

In 2016 hadden we al veel vraag naar vrachtvervoer in de richting van China. Op dat moment zagen we een groei in het overschot van lege containers in Europa. Er was een onbalans te zien in het in het vrachtverkeer via het spoor, het verliep voornamelijk in westelijke richting. Een unieke kans om deze containers die toch terug moeten naar China, beter te benutten en dit gat in de markt te vullen.

Meer informatie over NSWL is terug te vinden via de website van NSWL.

Bent u op zoek naar meer informatie? Graag komen we met u in contact!

Neem contact met ons op.

Partners & netwerken

Meer over onze partners